Kadıköy'de Barca yaratacak



Aykut Kocaman tarz olarak Barcelona’yı beğenir. Hiç kimseden korkmaz. Hızlı, dikine oynayan ve topa mümkün olduğunca sahip olan futbolcuları sahaya sürer. Çalışmayanı gönderir, yerine kulübü yükseltecek futbolcular aldırır.
ERTUĞRUL Sağlam’ın Beşiktaş’tan ayrılışını hatırlar mısınız? Takımın durumunu.. Ya da Oğuz Çetin’in hangi şartlarla göreve getirilip 10 maç sonunda gönderilişini.. Bir de kendi sahasında F.Bahçe’ye 4-0, Chelsea’ye 5-0 yenilen Fatih Terim’in kariyer olarak nerelere geldiğini.. 3-0’dan 4-3 Fenerbahçe’ye maç veren genç Mustafa’nın hangi noktalara ulaştığını..
Trabzonspor’a şampiyonluğu kaybettirdiği söylenen Şenol Güneş’in Milli Takım’a kazandırdığı unutulmaz dünya üçüncülüğünü.. Ve şimdi Aykut Kocaman.. Taraftarın yüzde doksanı Aykut’un arkasında.. Bunu hem konuştuklarımdan hem de bana gelen maillerinden anlıyorum. Yüzde onu medyada çıkan saçma sapan haberlerden etkileniyor. Daum’un, Kingson’un ya da başka “tutunamayanların” sözlerinden..
Adam gibi adam
Aykut’u ne kadar tanırsınız? Futbolcu olarak Fenerbahçe’deki daha ilk maçında oyuna ikinci yarıda girip 4 gol attığını bilir misiniz? Aynı sezon gol kralı olduğunu, bunu Fenerbahçe formasıyla üç kez tekrarladığını, Türkiye 1. Ligi’nde en çok gol atan F.Bahçeli futbolcu olduğunu bilir misiniz?
Veselinoviç, Hiddink, Venglos, Osieck, Parreira gibi çok önemli teknik direktörlerle çalıştığının farkında mısınız? İstanbulspor, Konyaspor, Malatyaspor, Ankaraspor’u çalıştırırken büyük takımlara karşı aldığı sonuçları incelediniz mi? Örneğin önceki yıl Ankaraspor’un sezonun ikinci yarısını ikinci bitirdiğinin farkında mısınız? Aykut’tan korkanlar var.. Malum.. Ama sevenleri çok daha fazla.. Çünkü Aykut önce kulübünü düşünür.. Bir transfere kulübüne gerekliyse onay verir. Asla ve asla kulübün bir kuruşunun dolaylı yoldan cebine girmesine izin vermez. O yüzden “Adam gibi adamdır”.
Musluğu kesilenler...
Musluğu kesilenler bu yüzden onu suçlar.. “Transfer istedim yaptırmadı” der.. Sağa sola mesaj atıp, konuşup, sonra yalanlar.. Saçları yıkansa da temizlenmez.. Ama Aykut’un geleceği de geçmişi de pırıl pırıldır.. İyi bir aile babasıdır. Eşi ve iki kızıyla düzenli bir hayatı vardır.
Aykut Barcelona’yı beğenir tarz olarak. Kafasında Kadıköy’de bir Barça yaratmak yatar.. Hiç kimseden korkmaz. Herkesi dinler, ama doğru bildiğini yapar. Hızlı, dikine oynayan ve topa mümkün olduğunca sahip olan futbolcuları sahaya sürer.. İdman yapmayanı, çalışmayanı, mücadele etmeyeni gönderir, yerine kendini değil, kulübü yükseltecek futbolcular aldırır. Ama kompleksli de değildir. Yıldızların duygularını anlar. Onları kazanmak için uğraşır..
Aykut Ferguson
Kocaman, tıpkı Manchester United’daki Alex Ferguson gibi; hem takımın teknik direktörlüğünü üstlenecek hem de transferleri yapacak.
FENERBAHÇE, Christoph Daum krizini nihayet çözümleyip Alman çalıştırıcıyla yollarını ayırırken, yerine getirilecek olan Aykut Kocaman’la Türk futbolunda yeni bir çığır açılacak. Kocaman, tıpkı Manchester United’daki Alex Ferguson gibi, sadece teknik direktörlük yapmayacak; transfer dahil her konuda tam yetkili olacak. Fenerbahçe’de bundan böyle hangi futbolcuların alınacağına ve gönderileceğine tek başına karar verecek olan Kocaman, gerek duyduğu taktirde teknik direktör bile transfer edebilecek. Ve bu çalışmalar sırasında isterse transfer pazarlıklarına katılabilecek.
Öte yandan, Aykut Kocaman’ın, Sırp futbolcu Milos Krasic ile görüşmek için, bugün yurt dışına gitmesi bekleniyor.
F.Bahçe bu sezon kapalı gişe oynar
DAUM, Galatasaray’ı 3-1 yendikleri maçta Kazım’ı Aykut’un isteğiyle santrfor oynattığını söyledi. “Neden çıkıp işime karışıyor” demedi de teşekkür etti? Neden kaybedilen her puandan sonra veya maçların devre arasında Aykut’la taktik konular konuşmaya çalıştı da, işler iyi giderken bunu hiç açıklamadı.. Bunları takım içinden duyduk, ama Daum’un ağzından hep kötü şeyler işittik.
Aykut’la son 1 yılda iki kez oturup konuştuk. Birinde Ankaraspor’u çalıştırıyordu, röportaj yaptık. Fenerbahçe’yle ya da Özer’in Fenerbahçe’ye gideceği hakkında hiç konuşmadı. İkincisini geçen hafta yaptık. 2 saat dertleştik. Ertesi gün Stoch imza attı Fener’e.. İma dahi etmemişti bana..
Aykut adamdır.. Barça, Guardiola’yı bir yıl B Takımı’nın antrenörü yaptı, sonra A Takım’a geçirdi. Kimse “B Takım’da kalsın, tecrübesiz” demedi.. Sonuçta 6 kupa aldı Guardiola ve futbol başka bir bakış açısı getirdi..

Terim de getirmişti o bakış açısını, Denizli de. Şimdiden kombilerinizi alın derim.. Şampiyonluk gelir gelmez, kupa alınır alınmaz.. Ama Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si bu sezon kapalı gişe oynar.. Çünkü 55 bin “Adam gibi adam” yeter, “Hep destek tam destek” için..