Ünlü yüz plastik cerrahı Prof. Sykes, kusursuz yüzün simgelerini açıkladı.

ABD’li ünlü yüz plastik cerrahı Prof. Jonathan Sykes, dünyanın en güzellerinin Angelina Jolie ile Halle Berry olduğunu, erkeklerde George Clooney’in ise çekiciliğiyle ilk sırada yer aldığını söyledi

Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi’nin 33’üncü toplantısı önceki gün Antalya Belek’te başladı. Çeşitli ülkelerden 400’e yakın yüz plastik cerrahının katıldığı kongrenin onur konuğu ise milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nu burnundan ameliyat eden ABD’li dünyaca ünlü yüz plastik cerrahı Prof. Dr. Jonathan Sykes oldu.

Birçok ünlüyü ameliyat ettiğini ancak Hipokrat yemini ve ABD yasaları çerçevesinde kimliklerini açıklayamayacağını ifade eden Prof. Dr. Sykes “Dünyanın en güzelleri bence kadınlarda Angelina Jolie ve Halle Berry, erkeklerde ise George Clooney. Clooney uzun yıllardır en çekici erkek seçiliyor. Bence de olgun bir çekiciliği var” dedi.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ile ameliyatından sonra çok iyi arkadaş olduklarını anlatan Prof. Sykes “Hidayet çok iyi bir insan. Hatta bir kez yeğenlerim için bize ön sıralardan bilet ayarladı. Ailece Hidayet’i seyretme şansı bulduk. Maçtan sonra kendisini ziyaret etmemize de izin verdi. Yeğenlerim o günü hiç unutmuyorlar” diye konuştu.

10 kadından 9’u gençleşmek istiyor

Son yıllarda birçok kişinin gençleştirme ameliyatlarına ilgi gösterdiğine de işaret eden Prof. Dr. Sykes estetik operasyonlara rağbet edenlerin yüzde 90’ının kadın olduğunu belirtti. Prof. Sykes şunları söyledi: Birçok insan medyanın da desteğiyle gençleştirme ameliyatlarına yöneliyor. Özellikle de yüz gençleştirmeyle ilgili talepte artışlar oldu. Bunu yaparken en az masrafla ve işlerinden en az süreyle uzak kalacak operasyonları tercih ediyorlar. Son yıllarda daha sıklıkla iğneyle yapılabilen dolgulara, botoksa ve kısa sürede iyileşme sağlayan cerrahilere yönelim fazla.

Star Gazete