Burak Gökhan Yolcu
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Burak Gökhan Yolcu (d. 1970, Ankara), Türk sahne fotoğrafçısı.

1993 yılından bu yana Devlet Tiyatroları'nda görev yapmaktadır. İlk kişisel sergisi "3 oyun bir sergi" Trabzon’da ‘Uluslararası Karadenize Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Buluşması’ kapsamında, Ankara Türk Amerikan Derneği Sanat Galerisi’nde, Adana AFAD Sanat Galerisi’nde, Ankara'da FSK Sanat Galerisi’nde sergilendi.

Altı karma sergiye katılan sanatçı, "Üç Oyun Bir Sergi" ve “21:15 Treni” adlı projeksiyon gösterilerimi; Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2. Ankara Fotokritik Buluşması, Adana AFAD, Mersin İFAD, Adana Çukurova Üniversitesi Bahar Şenlikleri, Ankara FSK’da yaptı.

Yurt dışında da, Almanya’nın Sandkorn Tiyatrosu ve Romanya’da Bükreş Film Akademisi, Köstence Drama Tiyatrosu ve Köstence Kukla Tiyatrosu’nun çeşitli temsillerini, organizasyonunda görev aldığı 20’nin üzerindeki Uluslararası Tiyatro Festivaline katılan tiyatro topluluklarının temsillerini, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği bale, opera ve Modern Dans Topluluğu’nun temsillerinden bazılarını, dünyaca ünlü Duke Hamilton, Ben Harper, Spyro Gyra, Okay Temiz, Bülent Ortaçgil, Bulutsuzluk Özlemi, Gürol Ağırbaş, Erkin Koray, Charlie Haden-Quarted West gibi çeşitli caz, blues ve rock konserlerini fotoğrafladı. Ayrıca Bilkent Senfoni Orkestrası’nın da (BASSO) iki sezon fotoğraflarını çekti.