Abonenin e-posta sistemine gelen e-postaların bir arıza sebebiyle geri dönmesini veya kaybolmasını engellemek için, abonenin gelen e-postalarına ikinci bir adres olarak tanımlanan sunucular (ETRN sunucuları) üzerinden verilen hizmete ETRN denir. ETRN Extended Turn’ün kısaltmasıdır. ETRN hizmeti aylık olarak alan adı başına ücretlendirilecektir. Aynı alan adına sahip farklı e-posta hesapları için ayrıca ücret alınmayacaktır.

Nedir?

Abonenin e-posta sistemine gelen e-postaların bir arıza sebebiyle geri dönmesini veya kaybolmasını engellemek için, abonenin gelen e-postalarına ikinci bir adres olarak tanımlanan sunucular (ETRN sunucuları) üzerinden verilen hizmete ETRN denir. ETRN Extended Turn’ün kısaltmasıdır.

Sistemlerinde kesinti olan bir firma eğer ETRN hizmeti alıyorsa o firmanın sunucusuna ulaşamayan e-postalar hizmet aldığı ETRN sunucusuna yönlendirilir. Hizmetin tanımı gereği, abonenin e-posta sistemi sadece ve sadece kesintiye uğradığında ikinci adres olarak tanımlanan Türk Telekom Veri Merkezi’ndeki ETRN sunucularına abonenin e-postaları gelir. Abone, sistemi düzeldiğinde e-postalarını ETRN sunucusundan çağırabilir.

Abonenin Türk Telekom ETRN sunucusuna yönlenen e-postaları kendi e-posta sistemine çağırması için kendi e-posta sisteminin düzelmesini beklemesi gerekmektedir. Abonenin e-posta sistemi problemi çözüldükten sonra, abone e-postalarını Türk Telekom ETRN sunucusundan kendi e-posta sunucuları üzerine alabilir.

ETRN hizmeti, e-posta sistemi kesildiğinde, gelen e-postaların zaman aşımına uğrayarak kaybolmasını kabul edemeyecek, 7/24 kesintisiz hizmet vermesi gereken kurumlar için önemli bir çözüm sunmaktadır. Özellikle e-posta sistemini kendisi barındıran firmalara önerilebilecek bir çözümdür.

Özellikleri?

ETRN hizmeti aylık olarak alan adı başına ücretlendirilecektir. Aynı alan adına sahip farklı e-posta hesapları için ayrıca ücret alınmayacaktır.

ETRN hizmeti için taahhüt bulunmamaktadır.

Abonelerin ETRN Hizmeti alabilmesi için beraberinde Sunucu Barındırma ve Sanal Sunucu hizmetlerinden en az birini almaları gerekmektedir.

Tarifelendirme?

Alan Adı Başına ETRN Fiyatı: 35 TL

Alan Adı Başına ETRN Fiyatı (Vergili): 41,30 TL