Kudüslü gençlerin Mescid-i Aksa'daki direnişi ve İsrail'in baskınına ilişkin tüm ayrıntıları sunmaya devam ediyoruz:

02:50 Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençlerin direnişi devam ediyor. Cumartesi günü yatsı namazından itibaren Mescid-i Aksa içerisinde bulunan Kudüslü gençler, bu saatlerde gece namazı için hazırlık yapıyor.

02:40 İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençlerin abdest almaları için, dışarı çıkmalarını engelliyor. İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'daki namaz kılınan bölgede olan gençlerin, dışarı çıkmaları halinde tutuklayacaklarını ilan etti.

02:30 İsra Filistin Gönüllüleri: Mescid-i Aksa'ya Yapılan saldırılar, karşılıksız kalmayacaktır.

02:20 MTTB: Yeryüzünde ki tüm mazlum halklar için hep önde olan bu toprakların evlatları, kardeşlerini ve ilk kıblelerini yalnız bırakmayacaktır.

02:00 İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırıları, Pazartesi günü Taksim meydanında protesto edilecek.

Proresto eylemine MTTB, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, İHH, Özgür-Der, İsra Kültür Merkezi, Günışığı Derneği, İnsan Vakfı, Akabe Vakfı, Hikmet Vakfı ve AKDAV destek veriyor.

01:50 İstanbullu gençlerin İsrail konsolosluğu önündeki oturma eylemleri hala devam ediyor. Saat 23:00'te bir grup duyarlı genç tarafından başlatılan oturma eylemi, sabah saatlerine kadar devam edecek.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı protesto eylemine Anadolu Gençlik Derneği'nin İstanbul İl Başkan Yardımcısı da katılarak bir konuşma yaptı.

Herhangi bir gruba yada derneğe bağlı olmadıklarını ifade eden İstanbullu gençler, Mescid-i Aksa'daki Kudüslü gençlerle dayanışma içerisinde olduklarını göstermek ve Şeyh Raid Salah'ın çağrısına olumlu yanıt vermek için oturma eylemini başlattıklarını bildirdiler.

İstanbullu gençlerden birisi "Şeyh Raid Salah, Cuma günü Umm Fahm'da yaptığı konuşmasında, zulüm karşısında susan dilsiz şaytandır demişti. Biz, dilsiz şaytan olmaya karşı çıktık. Şeyh Salah, konuşmasında ayrıca "Ankara’dan Kuala Lumpur’a, “Birruh Biddem Nefdik Ya Aksa” nidaları yükselirse, bu nidalar İsrail işgalinin başlangıcı, Mescid-i Aksa’nın istiklalinin, Filistin devletinin kurulmasının başlangıcı olur" demişti. Biz, Şeyh Salah'ın isteğini yerine getiriyor ve şimdi buradan haykırıyoruz: Birrruh Biddem Nefdiyk Ya Aksa!"

01:40 Kudüslü gençlerin Mescid-i Aksa'daki direnişi ikinci gününe girdi. Fanatik Yahudilerin Pazar günü düzenlemeleri beklenen baskını engeleyen gençler, 01:30'da yaptıkları son açıklamada, morallerinin son derece yüksek olduğu, İsrail askerlerinin kuşatmasına rağmen direnmeye devam edeceklerini söylediler.

İsrail, Kudüslü gençlere yiyecek ve suyun ulaştırılmasına engel oluyor.

01:30 Gazze'deki Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi'nin başkanı bağımsız milletvekili Cemal Hudari, düzenlediği basın açıklamasında İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını günden güne artırmasının arkasında, Müslüman ve Arapların zayıf duruşunun temel sebep olduğunu söyledi.

Aşırılık yanlısı Netanyahu hükümetinin Kudüs'ü Yahudileştirme planlarını uygulamak için geldiğini belirterek, çok sayıda İsrail askerinin Mescid-i Aksa'daki Kudüslülere saldırmak için hazırlık yaptığını söyledi.

Kudüslülerin, Mescid-i Aksa'yı savunmak için sergiledikleri çabayı takdir eden Hudari, İsrail'in saldırılarına karşı müslüman ve Arapların harekete geçmesini istedi.

01:15 Müslüman Alimler Birliği Başkanı ve İslam dünyasının önde gelen alimlerinden Yusuf el Kardavi, Pazartesi günü saat 10:00'da Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenleyeceği basın açıklamasıyla Mescid-i Aksa'da meydana gelen son olayları değerlendirecek.

01:10 Filistin'deki Ortodoks hıristiyanların sözcüsü olan Papa Ataullah Hanna, İsrail'i Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarına karşı, Mescid-i Aksa'daki gençlerle dayanışma içerisinde olduğunu ilan etti.

Hanna, müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmaları engellenirken, yerleşimcilere her türlü serbestliğin tanınmasını eleştirdi.

İsrail'in her türlü insani ve ahlaki değeri ayaklar altına aldığını savunan Hanna, "Müslümanlara ve Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı, bizlere yapılmıştır" dedi.

Hanna son olarak "Sadece İsrail'i değil İsrail'in saldırılarına tepki göstermeyerek öylece oturanları da kınıyoruz" dedi.

01:00 Aksa'nın Sesi radyosunun haberine göre az önce Mescid-i Aksa'daki gençlerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Üç gencin yaralandığı öğrenildi.

00:30 Mescid-i Aksa direnişine Sudan'dan da destek geldi. Sudanlı gençler, Pazar günü başkent Hartum'da protesto gösterisi düzenledi.

Protesto gösterisinin video görüntülerini kısa bir süre sonra İsra Haber'de izleyebilirsiniz.

00:00 Tokat Filistin Dostları, Mescid-i Aksa için harekete geçmeye çağırıyor. Örgüt tarafından yapılan resmi açıklamada "Aksa'mızı canlarını ortaya koyarak savunan Kudüslü kardeşlerimize ses olmak ve Aksa'ya sahip çıkma sorumluluğumuzu yerinegetirmek üzere 5 Ekim Pazartesi 17.00'de TOKAT Yer Altı Çarşısıüzerindeyiz!" denildi

23:50 Mescid-i Aksa'da çıkan olaylardan sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklanan Fetih lideri Hatim Abdulkadir, serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra "Tutuklanmamız, Aksa'ya karşı olan sorumluluklarımızı yapmamızdan alıkoymayacaktır" dedi.

Abdulkadir, Fetih Hareketi'nin Kudüs'ten sorumlu lideri olup, Pazar günü sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için yola çıkmıştı.

Adı, Mescid-i Aksa'da çıkan olayların baş sorumluları arasında geçen Abdulkadir, 12 saat süren soruşturmanın ardından 20 bin şikel para cezası ve Mescid-i Aksa'ya yaklaşmama şartıyla serbest bırakıldı.

23:30 Kudüs'te gergin saatler yaşanıyor. İlerleyen saatlerde, Mescid-i Aksa için kendilerini feda eden Kudüslü gençlerin başlarına neler geleceğini bilmiyor.

Kudüslüler, Mescid-i Aksa'daki gençlerin başlarına geleceklerden endişe ediyor. Kudüslüler, İsrail'in Aksa'daki gençleri çıkarma bahanesiyle güç kullanması ve çok sayıda Kudüslü gencin şehid olmasından ya da yaralanmasından endişe ediyor.

Kudüslü gençler, daha önceden yaptıkları açıklamada, Mescid-i Aksa'da şehadete hazır olduklarını ilan etmişlerdi.

23 Hamas: Mescid-i Aksa, saatli bir bombadır. Mescid-i Aksa'ya verilecek er türlü zarar halinde, ilk önce Siyonist işgalcilerin yüzüne karşı patlayacaktır.

23:00 Mescid-i Aksa'ya alınmayan Aksa'nın muhafızı Şeyh Raid Salah, Aksa'ya 150 metre uzaklıkta bekleyerek Kudüslü gençlerin direnişine destek veriyorç

Şeyh Raid Salah, dünya müslümanlarından acilen harekete geçmesini istemişti. Fakat Raid Salah'ın çağrısına Türkiye dahil İslam dünyasından ciddi bir yanıt gelmemişti.

22:45 Mescid-i Aksa'da direnişe devam eden Kudüslü gençler, İslam dünyasına çağrıda bulunarak, Mescid-i Aksa için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Kudüslü gençler, daha önceden yaptıkları açıklamada, Mescid-i Aksa içerisinde şehid olmaya hazır olduklarını ilan etmişlerdi.

22:25 Mescid-i Aksa içerisindeki Kudüslüler, İsrail askerlerinin ilerleyen saatlerde Aksa'ya baskın düzenleyeceğini beklediklerini bildirdi.

22:15 İsrail askerleri, Mescid-i Aksa içerisindeki gençleri kuşatmaya devam ediyor.

22:00 Mescid-i Aksa içerisindeki Kudüslü gençlerden bir tanesi Kudüs haber ajansını az önce telefonla arayarak, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılınan bölgeye yaklaştıklarını bildirdi.

21 Silahlı İsrail askerleri, bugün yatsı namazından sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

isra haber