Ligde bu sezon yaptığı 6 maçta henüz galibiyet alamayan Sivasspor, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek ligdeki 125 günlük galibiyet hasretini noktalamayı hedefliyor.

Ligde bu sezon önceki 2 sezondaki başarılı günlerinden uzak bir performans sergileyen ve aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle zor günler geçiren Sivasspor'da, yarın deplasmanda yapacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını dönüm noktası olarak görülüyor.

Ligde bu sezon yaptığı 6 maçta 1 beraberlik, 5 mağlubiyet alarak topladığı 1 puanla 17. sırada kalan kırmızı beyazlı ekip, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek hem bu sezon ligdeki ilk galibiyetine imza atmayı, hem de ligdeki 125 günlük galibiyet hasretini İstanbul'da noktalamayı hedefliyor.

Ligdeki en son galibiyetini 24 Mayıs 2009 tarihinde geçen sezonun 33. haftasında Gençlerbirliği'ne karşı Sivas'ta 3-2'lik skorla elde eden ve bu maçın ardından geçen sezon ile birlikte ligde yaptığı 7 karşılaşmada (1'i geçen sezon, 6'sı bu sezon) galibiyet elde edemeyen Sivasspor, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek taraftarına uzun bir aradan sonra ligde galibiyet armağan etmek istiyor.

Geçen sezon ki Gençlerbirliği galibiyetinin ardından ligde yaptığı 7 maçta 6 mağlubiyet, 1 beraberlik alan kırmızı-beyazlı ekip, 7 maçlık bir aranın ardından 3 puanla tanışmayı hedefliyor.

-İSTANBUL YOLCULUĞU BAŞLADI-
Tesislerdeki hazırlıklarını tamamlayan Sivasspor, maç için havayoluyla İstanbul'a gitti. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör Faruk Taşseten başkanlığındaki kafileyi, kulüp ikinci başkanı Erdal Sarılar ve kulüp müdürü Cafer Kaplan ile kulüp çalışanları havaalanına uğurladı. Yolculuk öncesi teknik heyet ve futbolcuların moralsiz oldukları görüldü.

Sivasspor'da, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde golcü oyuncu Mehmet Yıldız, sağbek Abdurrahman Dereli ve orta saha oyuncusu Onur Tuncer'in sakatlığı sürüyor. Kırmızı-beyazlı ekip, tedavileri nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan bu 3 futbolcusundan yoksun bir kadroyla yarınki maça çıkacak.

Teknik direktör Bülent Uygun'un yarınki maçta sahaya ''Petkoviç (Akın), Yasin, Sedat, Murat Sözgelmez, Hayrettin, İbrahim Dağaşan, Sezer (Kadir), Musa, Erman (Cihan), Bruno Zita, İbrahim Şahin'' ilk onbirini sürmesi bekleniyor.

-5. RANDEVU-
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Süper Lig'de 4. kez karşı karşıya gelen Sivasspor, yarın rakibine karşı ligdeki 5. sınavını verecek. Geride kalan 4 maçta Sivasspor'un galibiyetlerde 3-1 üstünlüğü bulunuyor. Bu maçlarda rakibinin filelerine 8 gol atan Sivasspor, kalesinde 3 gol gördü.

Rakibini 2007-2008 sezonunda Sivas'ta 2-1, İstanbul'daki 2-0 yenen Sivasspor, geçen sezonun ilk yarısında deplasmanda 3-0 mağlup ettiği İstanbul ekibine 2-1 mağlup olmuştu.

Geçen sezon şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek hem ligin bitimine 3 hafta kala liderlik koltuğunu Beşiktaş'a kaptırmış, hem şampiyonluk yarışında büyük bir yara almış, hem de ligde iç sahada 15 maçlık, 370 günlük yenilmezlik serisini bu mağlubiyetle noktalamıştı